bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

4 hjerter til herregårdsværk

16.maj 2018

Bind 4 i bogserien "Danmarks Herregårde" tager læseren med rundt til 106 herregårde i Jylland. Politiken kvitterer med 4 hjerter og kalder værket "storslået".

16.maj 2018

undefined

Danmarks Herregårde  præsenterer en af landets store kulturskatte. Herregårdenes historie er en del af den farverige Danmarkshistorie siden middelalderen – og stadig i dag ligger de som perler i det danske landskab. I dette sidste bind 4 af pragtværkserien om herregårde i det historiske Danmark tager Niels Peter Stilling sine læsere med til 106 jyske herregårde. 

Politikens Steffen Heiberg skriver bl.a.: 

Med Niels Peter Stillings store værk ’Danmarks Herregårde’ er vi vendt tilbage til den gennemprøvede topografiske model. Tidligere udkommet er bindene om Sjælland, Fyn og Skåne. Stilling er nu nået til den del af Jylland, der ligger nord for Kongeåen. Sønderjylland og Holsten kommer i næste ombæring[...]Hvad der adskiller hans værk fra forgængerne er dog især de formidable digitale fotografier, fortrinsvis af husene set udefra. Derimod er der i modsætning til de tidligere værker desværre kun få interiørbilleder, men det er forståeligt, at ejerne ikke vil præsentere deres indbo for uvedkommende med muligvis tvivlsomme hensigter.

Læs anmeldelse i Politiken (for abonnenter)

Køb bogen hos Saxo

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt