bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Altankrigen blusser op

14.juni 2016

I Ekstra Bladet advarer en række eksperter mod de mange utilpassede altaner, der påføres bl.a. de bevaringsværdige bygninger i de store byer. Formanden for Ejerlejlighedernes Landsforening kan ikke se problemet.

14.juni 2016

Debatten er blusset op - bl.a. fordi Københavns Kommune droppede en ny model for lysberegning, fordi den ville stoppe for meget altanbygger. Men flere advarer mod at give los:

- Når du kører en tur rundt i byen og kigger op, er der åbenlyst mange altanløsninger, hvor man godt kunne have ønsket sig større krav til udformning eller materialevalg fra kommunens side – ja, eller decideret afslag på hele projekter, siger Birthe Iuel, præsident for Bygningskultur Danmark, til Ekstra Bladet.

 Mogens A. Morgen fra Arkitektskolen i Aarhus maner ligeledes til forsigtighed.

- Mange altaner er påmonteret som standardløsninger fra altanfirmaernes varekatalog, uden at der har været æstetiske overvejelser inde over. Den slags altaner kompromitterer ofte arkitekturen og giver en discountoplevelse af vores fælles by, siger professoren til Ekstra Bladet.

Men formanden for Ejerlejlighedernes Landsforening, Torben Christensen er af en anden mening.

- Byen er ikke et frilandsmuseum. Det handler om, at folk skal være glade for at bo der, hvor de bor. Og ønsker de sig en altan, kan jeg helt ærligt ikke se noget fordækt i, at de får det, siger han til Ekstra Bladet.

Læs artiklen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt