bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Danmarkskanon: Nærved og næsten for bygningskulturen

13.december 2016

Temaet "landskaber og bygningskultur" nåede ikke i finalen i den ny Danmarkskanon, men var blandt de 20 udvalgte temaer i semifinalen.

13.december 2016

Temaet "landskaber og bygningskultur" nåede ikke i finalen i den ny Danmarkskanons 10 værdier, men var at finde blandt de 20 udvalgte semifinalister.

Det er ærgerligt, men vi er stolte over, at Bygningskultur Danmarks og Historiske Huses fælles indstilling kom så langt og endte blandt de 20 ud af hele 2.425 indsendte forslag.

Det samme gjorde temaet "håndværk", som Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn havde indstillet, og som vi havde støttet. Heller ikke dette forslag kom i finalen. Det er måske ikke overraskende, at de to mest materielt knyttede værdisæt havde svært ved hævde sig i konkurrencen.

Vi er glade for, at fhv. kulturminister Bertel Haarder (V) selv gerne havde set den materielle dimension bedre repræsenteret i kanonen:

"Jeg ville have skiftet hygge ud med håndværk og design, for hvis noget gør mig stolt, når jeg er i udlandet, så er det altså Georg Jensen, Bjørn Wiinblad og kongeligt porcelæn sammen med de danske arkitekter. Hvad de formår, er helt utroligt."

Læs om de endegyldige 10 værdier i Danmarkskanonen her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt