bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Det gamle rådhus i Farum truet

20.april 2017

Det gamle rådhus i Farum, som blev til overs efter kommunesammenlægningen, har længe været i spil til et salg. Nu er der imidlertid noget der tyder på, at bygningernes dårlige stand måske skal bruges som undskyldning for at lade dem rive ned og bygge nye ældreegnede boliger. Miljø-, plan- og teknikudvalget skal se på sagen inden en egentlig offentlig høring sættes i gang.

20.april 2017

undefined

Foto: Google Maps.

Niels Thygesen, der er by- og kulturdirektør i Furesø Kommune siger til Furesø Avis:

“Vi vil nu kigge på, om den gamle bygning kan renoveres og genbruges til eksempelvis senioregnede boliger på en økonomisk forsvarlig måde. Hvis det ikke er muligt, kan man måske genskabe den gamle skoles bygningsmæssige udtryk i et tilpasset nybyggeri”. 

Bygningen fra 1924, der oprindelig er bygget som skole, er endnu ikke udpeget som bevaringsværdig, men skal nu igennem en såkaldt SAVE-registrering, der vil klassificere dens evt. bevaringsværdi.

Flemming Opfelt fra Venstre mener, at de værdier der er investeret af generationer i bygningen kan gå tabt og er bange for, at borgerne vågner for sent:

“Men hvis ikke borgerne kommer helt op på tæerne, så bliver rådhuset snart revet ned til fordel for nybyggeri af seniorboliger. Lige nu ligner det meget Laanshøj-processen, hvor borgerne alt for sent kommer ind i billedet”, siger han til Furesø Avis.

Læs mere i Furesø Avis

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt