bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

DF vil sikre historiske bymiljøer

12.april 2016

Kulturordfører i DF, Alex Ahrendtsen vil gøre bygningsbevaring til en del af den nye Danmarkskanon og dermed være med til at sikre de historiske miljøer. Det kan man læse i et indlæg i Altinget.

12.april 2016

I Altinget skriver Alex Ahrendtsen bl.a.:

I Danmark har vi med enkelte undtagelser ikke været gode til at passe på vore historiske byer. Derfor er mange byer i dag skamferet af sjælløse bygninger, der har ødelagt helhederne i byerne. Jeg bor selv i Odense, der er skoleeksemplet på, hvordan et historieløst socialdemokratisk flertal har ødelagt en dejlig by.

Alex Ahrendtsen har gjort sig bemærket med udtalelser omkring folkeafstemninger, der skal være med til at sikre at politikere ikke bygger grimme bygninger, som kommer til at skæmme bymiljøer i generationer. En idé som kulturminister Bertel Haarder ikke var begejstret for, fordi han bl.a. mente, at den nuværende borgerinddragelse var fin, og at politikere også skal turde går foran.

Derfor håber Alex Ahrendtsen af ministeren i stedet vil bruge den nue Danmarkskanon til at sætte fokus på de historiske miljøer:

Vi har 9.000 fredede huse og flere hundredtusinde bevaringsværdige bygninger i Danmark. Det er altså en sag, der berører mange mennesker. Ville det ikke være oplagt at gøre dette til en vigtig del af en danmarkskanon? Det tror jeg. Det er både folkeligt og kultur på samme tid.

Læs indlægget i Altinget

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt