bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Gentofte Kommune vil sikre de bevaringsværdige bygninger

15.december 2016

Gentofte Kommune går foran: Kommunen vil sikre ca. 1.600 bevaringsværdige bygninger, som pt. savner beskyttelse. Det skal ske ved en såkaldt "Temalokalplan 380".

15.december 2016

Gentofte Kommune har mange bevaringsværdige bygninger. Men ikke alle har været tilstrækkeligt beskyttet - indtil nu. Ud af kommunens ca. 4.500 bevaringsværdige bygninger har ca. 1.600 ikke været beskyttet. Opgørelsen og SAVE-registreringen blev foretaget i 2003-04, men ikke alle huse har været underlagt bevaringsbestemmelser i kommuneplanen. Det ændres der på nu.

 "Hvis vi ikke har en føling med de her bygninger, så er der risiko for, at bevaringsværdigheden går tabt, og det ville være frygteligt kedeligt", udtaler Marianne Zangenberg (K), som er formand for Byplanudvalget i kommunen.

Formand for Gentofte Sogns Grundejerforening, Birgit M. Lemvigh, kan ikke se, at bevaringsværdigt skulle være lig med besværligt. "Det skal jo netop sælges på, at det er et bevaringsværdigt hus. Hvis man bor i et af Gentoftes bevaringsværdige huse, skal man være stolt. Jeg tænker, det er positivt."

Temalokalplanen, der har fået nummeret 380, er i høring frem til den 23. januar 2017.

Læs mere om sagen i Villabyerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt