bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Kongegården kan restaureres for 3,5 mio. kr.

20.april 2016

Kongegården i Korsør har netop fået 1.280.000 kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Med andre midler fra Slots- og Kulturstyrelsen og Slagelse Kommune kan den fredede rokoko-bygning nu istandsættes for 3,5 mio. kr. Det skriver VDonline.

20.april 2016

Gården er et af de væsentligste rokokohuse udenfor hovedstaden og stammer antageligt fra 1761. Den bevarede facade ud mod Algade domineres af et rigt udsmykket indgangsparti i tre fag kronet af en gavlkvist med frontispice. Den beherskede reliefagtige udsmykning af facaden med ørelisenerrefendfugning og attisk båndslyng er karakteristisk for perioden.

I 1980'erne var Kongegården i fremskredet forfald, men Korsør Kommune gik ind og startede en omfattende restaurering, der blev færdig i 1997, hvor stedet blev til et regionalt center for kunst og musik, klar med udstillingslokaler, en fast samling af kunstneren Harald Isenstein samt en koncertsal. De forhåndenværende driftsmidler har dog ikke rakt til løbende vedligehold, hvilket betyder, at der er et stort efterslæb. Der skal både arbejdes på facaden, vinduerne, gulve, veranda og skorsten.

Læs historien i VD Online 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt