bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Kulturarv i Kina flyttes 100 meter

11.marts 2016

Kineserne er ikke kendt for deres finfølelse overfor historiske bygninger, og gennem vækstmiraklet er der revet tusindvis af gamle bygninger ned. Men noget er måske ved at ændre sig i folkerepublikken, hvor man lige nu gør klar til at flytte en gammel brandstation 100 meter.

11.marts 2016

undefined

Bygningen ligger i Wuhan i det centrale Kina. Brandstationen er opført i starten af 1900-tallet, da byens købmænd gik sammen for at samle ind, så de kunne få brandbeskyttelse i de centrale byrum. P.g.a. planlagt nybyggeri kan den ikke blive liggende, men i steder for at nedrive har man løsnet bygningen helt fra sit fundament og støbt seks betonspor som den kan flyttes 90 meter parallelt nedad.

Noget tyder på, at bevidstheden omkring det tabte er ved at sprede sig og skabe fokus på at bevare mere af det der er tilbage. I oktober 2015 blev der afholdt Heritage Preservation China i Jinan i Shandong provinsen. Messen var organiseret af Denkmal messen, der holder til i Leipzig, og præsenterede bl.a. europæisk ekspertise inden for bevaring, restaurering og museums-teknologi.

Læs artikel i Peoples Daily

Læs om Heritage Preservation China

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt