bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Ny bog om arkitektparret Eva & Nils Koppel

13.februar 2017

Ny bog sætter fokus på to af efterkrigstidens mest markante, men ofte oversete, danske arkitekter. Realdania har støttet udgivelsen af bogen om Koppel-parret, der blandt andet står bag Langeliniepavillonen og uddannelsesinstitutioner som DTU.

13.februar 2017

undefined

Kilde: Realdania

Arkitektparret Eva og Nils Koppels karriere er en af de mest bemærkelsesværdige løbebaner i dansk arkitektur. I en ung alder i efterkrigstiden får de ansvaret for en række vigtige byggeopgaver, efter at de er blevet tildelt det Kongelige Bygningsinspektorat.

Parrets produktion over årene er enorm, og den spænder fra Søllerød Park-bebyggelsen over Langeliniepavillonen til store institutioner som DTU, KUA og Panum-komplekset. Dermed er de med til at sætte et umiskendeligt præg på dansk arkitektur – og at give velfærdsstaten arkitektonisk form inden for det modernistiske og funktionalistiske paradigme.

På trods af det er deres samlede værk et overset kapitel i dansk arkitekturhistorie. Det rådet denne nye monografi nu bod på. I bogen gennemgås både parrets værker og deres fælles historie.

Fotografen Jens Lindhe har til brug for bogen taget nye billeder af en række af Koppel-parrets funktionalistiske bygninger, som på den måde fremstår med et frisk og poetisk udtryk.  

Monografien er skrevet af arkitekt m.a.a. Johannes Hedal Hansen, som blandt andet har beskæftiget sig med boligbyggerier i den store skala efter sin afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1995. Derudover holder han blandt andet også foredrag om forskellige aspekter af Koppel-parrets arkitektoniske værker.

Arkitekt m.a.a. Jennifer Dahm Petersen, partner i NOVA5 arkitekter har desuden bidraget til bogens kapitel om de fire største uddannelsesinstitutioner, som Koppel-parret står bag.

Bogen er udgivet på Strandberg Publishing. Realdania har sammen med følgende fonde støttet udgivelsen af bogen: Dreyers Fond, Statens Kunstfond, Bergiafonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Ny Carlsergfondet, Oticon Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og Birgit og Jørgen Varmings Fond.

Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside:

Strandberg Publishing: Eva & Nils Koppel

 

Eva & Nils Koppel

Forfattere: Johannes Hedal Hansen – med bidrag af Jennifer Dahm Petersen

Omfang: 432 sider, flere end 600 illustrationer

Fotograf: Jens Lindhe (nyoptagelser), tegninger samt historiske fotos

Grafiker: Michael Jensen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt