bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Rejsehold for kulturarv

16.februar 2016

UNESCOs generaldirektør, Irina Bokova, og den italienske udenrigsminister, Paolo Gentiloni, underskriver i dag en aftale om etablering af en taskforce for kulturarvseksperter. I henhold til aftalen, vil UNESCO kunne bede den italienske regering om at stille eksperter til rådighed for indsættelse til bevarelse af nødstedt kulturarv i hele verden.

16.februar 2016

undefined

Genfundne objekter fra Irak. Foto: UNESCO.

UNESCO håber, at andre lande vil tage lignende skridt for at styrke det internationale samfunds evne til at reagere på de voksende trusler mod kulturarven i forskellige dele af verden.

"Aftalen er et afgørende skridt i vores forsøg på at få anerkendt betydningen af ​​kulturarven i forhold til cementering af identitet, opbygning af social samhørighed og øget modstandskraft i krisetider," sagde generaldirektøren. "Vi må derfor fortsætte med at presse på for at beskyttelse af kulturarven inkluderes i humanitære og fredsbestræbelser," tilføjede fru Bokova. "Etableringen af ​​en taskforce med deltagelse af kulturarvseksperter og den italienske Carabinieri styrke, specialiseret i kampen mod ulovlig handel med kulturgenstande, vil øge vores evne til at reagere på fremtidige nødsituationer", sagde generaldirektøren.

Strategien er udviklet som svar på den systematiske ødelæggelse og plyndring af kulturarv og angreb på kulturel mangfoldighed og kulturelle og religiøse mindretal. Under Rom-statutten kan bevidst ødelæggelse af kulturarven anskues som en krigsforbrydelse.

Læs mere hos UNESCO

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt