bdk mobile uniE60C flickr twitter facebook instagram youtube search location minus plus cross materialer hammer pen

Vedbygaard Gods til salg for 115 mio.

14.januar 2016

Godset Vedbygaard nord for Slagelse har siden 1917 fungeret som rekonvalescenthjem, men er nu til salg. Hovedbygningen er hovedsageligt fra 1540'erne, hvor stedet blev genopbygget efter ødelæggelser under Greven Fejde.

14.januar 2016

undefined

 

Silvaestate, der forestår salget skriver om Vedbygard:

Vedbygaard Gods er en prægtig herregård på 474,8 ha beliggende ved Ruds Vedby på Sjælland. Slottet er velholdt og historisk særdeles interessant. Land- og skovbrug udgør gode driftsenheder suppleret med glimrende jagt og store naturværdier. Vedbygaard Gods udgør ca. 475 ha og er et attraktivt gods smukt beliggende ved Hovsø og Ruds Vedby Kirke. Herregården Vedbygaard har været ejet af Valdemar Atterdag og Margrethe den 1., og nuværende slot er et gotisk, trefløjet anlæg fra 1500-tallet opført i munkesten med kamtakkede gavle. Slottet fremstår i god stand med en stærk historisk udstråling og vil være særdeles egnet som en præsentabel og attraktiv hovedbygning i en privat anvendelse. Slottet omgives af et imponerende parkanlæg på 10 ha med voldgrav, søer, ældre solitære træer og store, sammenhængende formationer af rhododendron.

Sydfløjen har fået en tilbygning i bindingsværk omkring år 1900 tegnet af arkitekt F.C.C. Hansen

Se stedet hos mægler

Læs mere hos TV Øst

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og debat om bygningskultur tilsendt hver 14. dag.

Hvad søger du?

Håndværker

Materialer

Arkitekt